Как да внесем хармония и стил в дома

Малко или много всеки един собственик на дом, та макар това да е квартирата изпитва известна суета около уреждане и оживяване на интериора. За всички, които искат да променят обстановката, имат усет към детайлите, обичта дизайнерство и изкуства, сме подготвили няколко лесни хитрини, с които да преобразите вече омръзналият интериор.

Подбрахме няколко хитри, но изпитани техники, за освежаване домашната атмосфера, а винаги може да импровизирате и да добавите и нещо в напълно „Ваш стил“, ето и тях:

1. Започнете с малък козметичен ремонт, но преди това на задължително се консултирайте със специалист. Това как майсторът, дизайнера по интериорни аранжирания и дори творецът, могат да дадат много полезни съвети.

2. Направете си план, който да включва въпроси от типа – Какво точно искате да постигнете в дома; Колко средства може да отделите за помощни материали; Кое смятате за излишно и с кое не бихте се разделили, дори в новия дом.

3. Едва сега може да се пристъпи към следващата стъпка и тя е свързана с това – дали тапети или пребоядисване на стените ще изберете. И двата варианта са подходящи, но тук е важно, към какво се стремите. Изберете приятни и внасящи настроение цветове. Не е трудно да пребоядишете в бяло или черно, но това ли е единственото, което желаете?! Проучете кои са актуалните цветове в домашното строителство, информирайте се и кой цвят, как въздейства на интериора на дома и на хармонията ви с него и тогава изберете най-подходящите нюанси.

4. Подменете дребните неща, които не струват скъпо. Така например може да смените бравите на вратите, електрическите ключове, дръжките на шкафовете, смесители батерии, корнизи, абажури и т.н.

5. Маскирайте дефектите по стените, за да сте практични и рационални, на непоправимите места поставете красива картина или плакат, а ако дефекта е почти на пода, красива ваза с цветя, ще замаже положението.