Цветотерапия за интериора на дома

Оказва се, че цветовете не са само за дрехите, но имат важна роля в дома. Как те се отразяват на положителната ни нагласа, как да ги съчетаваме и какви цветове, в кои помещения да поставяме, представяме в настоящата тема.

Оказва се, че цветът е много надарен, той е способен да въздейства силно над емоции, чувства, вдъхновения. Поканете цветотерапията и във вашия дом, за да имате винаги добро здраве и завидно самочувствие:

1. Бял дом – в живота на човек има моменти, когато се налага повече от всичко да се отърве от излишното. И ако цветовете у дома са били прекалено много и хаотични, то спрете се на бял дом, този път. Отворете „вашата бяла страница“, на фона, на която да изрисувате всичко, което желаете с цветовете, които харесвате. Белият цвят е най-подходящ фон за цветовото многообразие.

2. Съчетание между жълто и синьо – ако смятате да променяте живота си, събрали сте сили и решимост, то това е момента да започнете с интериора на дома. Цветотерапията може много да ви е от полза.

3. Вдъхновете се с жълто и зелено – комбинация от тези два цвята е доказано релаксираща и зареждаща творчески. Така, че не се колебайте да ги вмъкнете в дома при първа възможност.

4. Общувайте лесно със синьо и теракота – такова съчетание е повече от великолепно. Да комбинирате два цвята и то не кои да е, а алено червено и синьо може до голяма степен да олекоти начина, по който общувате. Наред с това специалистите са на мнение, че комбинация от тези два така противоположни цвята може да постигне нужния комфорт и да създаде уюта на всеки дом.

5. Заложете на светлини и сенки – всяко помещение става по-ведро и топло, когато запалим светлините. Разпределете достатъчно лампи и лампиони в спалня, гостна, антре и ги включете вечер. Всяко осветително тяло си има място, на което трябва да „грее“ и да създава нужният комфорт за сетивата.